Wil je meer voedingsstoffen uit je groenten halen?    Ga zelf je groenten snijden.

 

Snij jij nog zelf je groenten? Of doe je ook lekker makkelijk, voorgesneden. De schappen liggen er vol mee. De supermarkt is hard op weg ook een fastfood te worden. Want is het wel zo verstandig voorgesneden groenten? Gaan er voedingsstoffen verloren bij het voorsnijden? Onderzoekers zeggen van wel. En bijkomend probleem is ook dat je niet weet hoe lang geleden de groenten zijn verpakt en versneden voordat ze in een plastic verpakking zijn gestopt waar ook weer gas in komt voor de houdbaarheid. 

 

Mij niet gezien. Ik snij zelf mijn groenten, omdat ik niet van die verpakkingen hou en het bovendien ook veel goedkoper is. Maar de belangrijkste reden is dat er op deze manier de minste voedingsstoffen verloren gaan. Als ik een rode kool oogst, kan ik daar 2 keer met mijn gezin van eten. Een zakje voorgesneden kool kopen in de winkel 1 keer. Zelf snijden is alleen even wat werk. Een scherp mes is een pre. Maar hoe doe ik dat? Mijn tip van de week: Een keukenmachine kopen. Snij je groenten voortaan zelf mbv een keukenmachine. Je houdt en meer geld over en veel meer voedingsstoffen want die verdwijnen wel heel snel in de voorgesneden groenten. 

 

Veel snij plezier!

Nynke