Werkwijze - een persoonlijke puzzel

APK check = wat stop je in je lichaam en wat doet je lichaam hiermee?

Ons contact begint altijd met het vaststellen van je huidige leefstijl. Wat doe je nu en hoe ervaar je dit? In dit gesprek bespreken we de reden van je komst en omschrijf je jouw doel. Ik vertel je wat ik voor jou kan betekenen, hoe ik te werk ga en wat je van mij kunt verwachten. Tijdens dit eerste gesprek ontvang ik van jou graag zoveel mogelijk informatie over je huidige voeding. We lopen je gezondheid(sverleden) door en bepalen jouw stresslevel. Ik vraag je ter voorbereiding op het gesprek een week lang een voedingsdagboek bij te houden. Hoe meer ik weet, hoe beter ik je kan adviseren op het gebied van gezonde voeding, hormoonbalans en stressvermindering.

 

Kwaliteit van leven verbeteren?
Wil je na een leefstijlgesprek aan de slag met het verbeteren van je kwaliteit van leven? Goed idee!

 

Daar pluk je je leven lang de vruchten van!

 

 

Waarom mislukt menig dieet?

Duurzaam veranderen is lastig. Vaak vallen mensen weer terug in hun gewoontes, automatismen, en houden ze een verandering niet vol. Dat is logisch als je weet dat 40% van wat we dagelijks doen bestaat uit gewoontes. Hoe laat je naar bed gaat – een wijntje drinkt – 3 keer op snooze drukken - het ontbijt overslaan –– eerst douchen – je tandenpoetsen met je rechterhand – een koekje bij de koffie – etc. En het mooie aan gewoontes is dat je ze niet bewust doet. Het gaat allemaal automatisch.

 

Ik besteed als coach juist veel tijd aan het bewust worden van gewoontes, naar de oppervlakte halen zodat je begrijpt waarom je bepaalde gewoontes hebt.

De volgende stap is dan om een nieuwe gewoonte aan te leren. Afleren kan namelijk niet.

 


Hoe ik dat doe? Kom langs en ik vertel je graag meer.

 

Vervolgtraject: Programma kiezen

Aan de hand van het leefstijlgesprek, bepalen we samen het  programma wat bij jou past. Dit kan zijn:In elk traject besteed ik vervolgens aandacht aan de volgende onderdelen:

leefstijlgewoonte

vetverbranding

Gezonde voeding

Ontspanning