Mueslirepen met pompoen

Wat heb je nodig voor 10 repen:

 

  • 200 gram havermout
  • 275 gram pompoenpuree (staat gelijk aan 3/4 flespompoen)
  • 1 handje gemengde noten
  • 10 dadels
  • 4 eetlepels (gesmolten) kokosolie
  • 75 gram pompoen- en zonnebloempitten
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden

 

En zo maak je ze:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat en ovenschaal (26,5 x 18cm) met bakpapier.

 

Start met de kokosolie. Smelt dit in een steelpannetje.

Was en snij de pompoen in 4 delen. Verwijder niet de schil. Dit doe ik na het koken. Dan gaat dit een stuk gemakkelijker. 

Kook de pompoen gedurende 20 minuten in een steelpannetje met weinig water. Verwijder daarna de schil ;-)

 

Hak ondertussen de noten grof en meng dit met de havermout, zaden, kaneel, koekkruiden, zout en kokosolie.  

Pureer in een keukenmachine of in een mini-hakmolen de dadels en pureer de pompoen met een pureestamper.

Meng de dadelpuree met de pompoenpuree en voeg dit vervolgens toe aan het havermout mengsel.

en dan komt het leukste... Kneed met je handen alles goed door elkaar. Het plakt nu lekker aan je handen.

 

Stort het pompoen-havermout mengsel in de met bakpapier bekleedde ovenschaal en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven (180 graden) en bak het in ongeveer 18-20 minuten gaar. Laat na het bakken 5 minuten afkoelen.

 

Bewaar de repen in een luchtdichte trommel of vries ze in.