Chocolade rogge cake

Wat heb je nodig voor 1 cake:

 

  • 150 ml olijfolie / kokosolie
  • 150 gram roggemeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 5 eetlepels cacao
  • 3 eieren
  • 250 ml rijstemelk
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 theelepel koekkruiden

 

En zo maak je ze:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

 Start met de kokosolie. Smelt dit in een steelpannetje. (gebruik je olijfolie, dan kun je deze stap overslaan)

Pak vervolgens een kom en doe hier de droge ingrediënten in (meel, bakpoeder, kruiden, lijnzaad) wacht met de cacao.. 

Pak een andere kom voor de natte ingrediënten. Klop de eieren los en voeg de suiker en de rijstmelk.

Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door. 

Voeg dan de cacao al roerend toe en als laatste roer je het citroensap door de cake. 

Stort het baksel in de cake vorm en zet de cake voor 35 - 45 in de oven. 

 

Laat goed afkoelen. Dan smaakt de cake namelijk op haar best!

Eet smakelijk