Groente crackers

Onderstaande groente crackers kun je maken veel verschillende soorten groenten. Ik kies vaak voor knolselderij, courgette, pastinaak, wortel. Harde groenten dus.

 

 

 

Ingrediënten:

 

·         4 wortelen of 2 courgettes

 

·         1,5 cup meel

 

·         4 eieren

 

·         2 eetlepels Italiaanse kruiden

 

 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 200

 

Rasp de courgette en de wortel. Snij de groenten in stukken en vul een keukenmachine tot driekwart met stukken groenten. Mix tot er korrels ontstaan (groente rijst). Doe de groente rijst in een kom. Herhaal tot je alle stukken groenten hebt gebruikt.

 

 

 

Meet 4 cups groente rijst af. Mix dit met amandelmeel, eieren en kruiden. Gebruik hier een houten spatel bij. Je krijgt een dik, plakkerig beslag. Is het beslag te vochtig? Voeg dan wat meel toe. Breng op smaak met zout en peper en kruiden.

 

 

 

Bekleed een bakpapier en spreid hier het groente mengsel uit op de bakplaat. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel.

 

 

 

Bak het platbrood in 25 min goudbruin. Haal uit de oven en snij het brood in stukken. Serveertip roomboter, olijfolie of pesto.

 

 

 

(naar een idee van Fodmapfoodies)