Vegetarische quiche van rode kool met geitenkaas, glutenvrij

Wat heb je nodig:

 

 Voor het deeg: 

  •  225 gr boekweitmeel
  • 225 gr volle kwark
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 1 bakje huttenkase
  • 350 gr rode kool.
  • handje rozijnen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • handje walnoten

En zo maak je het:

Start met het maken van het deeg. Pak en kom en voeg hier de kwark aan toe. Voeg nu het meel toe en roer alles goed doorelkaar. Dan kun je de olie toevoegen. Het zou een grote bol deeg moeten worden. Dit deeg is niet zo soepel als tarwe. Dus gebruik ik twee vellen bakpapier om het deeg uit te rollen. Dan plaats ik het deeg in een vorm en bak deze vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven. 

 

Nu ga je verder met de rode kool. Snij een kwart rode kool in dunne sliertjes. Pak vervolgens een pan en voeg 100 ml water toe. Voeg nu ook de rode kool toe met het kaneelstokje. Stoom de rode kool 10 minuten. Voeg dan de appel toe in blokjes en de rozijnen. Laat weer 10 minuten staan. Laat daarna de rode kool goed uitlekken. 

Verwarm nu de oven voor op 180 Graden. 

 

Ga nu verder met de vulling. Klop de huttenkase los in een kom en voeg de 3 eieren toe. 

Nu ga je de hartige taart opmaken. Pak de deegvorm en start met de rode kool. Over de bodem verspreiden. Daarna het eimengsel erover, daarboven de walnoten en de geitenkaas verspreiden. Zet nu in de oven voor 30 minuten op 180 graden.

 

Eet smakelijk!