Over Nynke

Een andere benadering

 Mijn doel is om je te helpen ontdekken wat jouw lichaam nodig heeft. Ontdek de signalen en leer vertrouwen op je gevoel (en laat niet iedereen je vertellen dat het in je hoofd zit). Ik help je de signalen om te zetten in acties zodat jij jouw kwaliteit van leven gaat vergroten. Je bent niet een bange, voorzichtige viool, maar meer een groot orkest met daarin allemaal verschillende instrumenten. Samen is dit orkest in staat om prachtige harmonieuze muziek te maken. Jouw taak is om de geweldige dirigent te worden van dit orkest! En ik ben jouw leraar, ik gids je door het grootste concert heen wat je ooit hebt gedirigeerd. Hoe ik dat doe? Ik begrijp als geen ander jouw verlangen om beter te presteren en dwing je te luisteren met een grote compassie, intuïtie, en interesse in jouw hele geluid, niet alleen een akkoord of twee wat niet goed klinkt. Ik beloof je, de zoektocht is het waard. Ik laat je bijvoorbeeld zien hoe je keuzes maakt welke voeding jouw lichaam nodig heeft, stap voor stap veranderen we je dagelijkse routines thuis – op je werk – en krijg je meer zelfvertrouwen, en zekerheid in je lichaam. Je kwaliteit van leven gaat zichtbaar vooruit! De leraar staat klaar, het gereedschap staat klaar. Je hoeft nu alleen nog maar de beste student te worden die je kent.

 

Er is niets wat mij meer voldoening geeft dan getuige te zijn

van die mensen die ontdekt hebben hoe hun lichaam werkt

Mijn reis

 

Mijn reis begon 13 jaar geleden. Op mijn 24ste gooide ik het roer om. Het duurde vervolgens wel 12 jaar om mijn meest optimale zelf te ontdekken. Waarom zolang? Er zijn dokters, maar die leggen geen verbanden, merkte ik. Ze luisteren vaak maar kort slecht. Ook merkte ik dat ze niet naar de oorzaak zoeken. Ze lossen graag symptomen op met een pilletje. Kennis van voedingsstoffen, leefstijl, mind, stress is minder aanwezig. En daar zit nu net de key. Door deze dingen te combineren kan je lichaam op een natuurlijke manier genezen. Dit kan dus wel. Met een juiste aanpak kan je lichaam wel herstellen en het gebeurt elke dag!

 

Voor mij was de migraine met de vervelende bijwerkingen – in combinatie met de honger die ik vaak had- de oorzaak dat ik op zoek ging naar andere mogelijkheden dan de medicatie. Ik werd mij meer en meer bewust van mijn routines – deze ging ik stap voor stap veranderen. Ik zocht veel informatie op en zette een bril op dat ik niemand meer geloofde. Mijn lichaam ging mij vertellen wat wel en niet goed was. Waar voel ik mij goed bij? Hoe snel heb ik honger? Wat doet dit eten met mijn energie? Hoe meer ik veranderde, hoe blijer ik werd. Hoe meer ik las, hoe meer passie ik kreeg voor een gezonde leefstijl. Ik ben mijn eigen coach geworden. De 12 stukken brood die ik dagelijks at leverde ik in voor een lunch op basis van groenten – honger weg – de melk en de yoghurt leverde ik in en bracht ik terug naar 1 portie per 2 dagen (kwark) – mijn ontbijt van 2 boterhammen heb ik groter gemaakt obv noten / zaden / fruit en varieer ik regelmatig – regelmatig eet ik nu vis – noten – eieren. Het is mijn levensdoel geworden jou dit ook te leren. Alleen dan wel op een manier die bij jou past.