Vezelrijk Pompoenbrood

Wat heb je nodig?

 

·         500 gr pompoen

 

·         250 gr pruimen

 

·         1 lepel kokosolie

 

·         2  lepels cacao

 

·         3 theelepels speculaaskruiden

 

·         2 theelepels kaneel

 

·         Wat zout

 

·         100 gr gemalen cashewnoten

 

·         100 gr gemalen zonnebloempitten

 

·         25 gr kokosbloesemsuiker

 

·         2 lepels boekweitmeel

 

·         6 gr agar-agar of psylliumvezels

 

 

 

En zo maak je het:

 

Snijd de pompoen door en haal de zaadjes eruit. Snij de pompoen in grove stukken en kook de pompoen beetgaar in een laagje water. Schillen doe ik pas later als de pompoen gaar is. Voeg ca. 1 minuut voor je de pan van het vuur haalt de gedroogde pruimen toe. Laat het water goed weglopen, doe de kokosolie erbij en pureer het geheel. Maal de noten en pitten tot meel en voeg ze, met de rest van de ingrediënten toe en proef even. Doe op het laatst pas de psylliumvezels/agar agar of pectine erdoor. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en stort het geheel hierin. Bak de cake ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat goed afkoelen en verwijder het bakblik/bakpapier. Laat opstijven in de koelkast voor je de cake gaat aansnijden. Erg lekker om een plakje te besmeren met een beetje roomboter of kokosolie

 

 

 

* door de psyllium of agar agar toe te voegen, voeg je een hele gezonde vezel voor je darmen toe. Ook wordt de cake een stuk steviger door deze ingrediënten.