Ontbijtmuffin met bosbessen

Wat heb je nodig voor 10 muffins: 

 

·         200 gr boekweitmeel (of ander meel)

 

·         75 gr havermout

 

·         200 gr bevroren bosbessen

 

·         2 deciliter amandelmelk (of ander plantaardige melk)

 

·         2 eieren

 

·         2 eetlepels honing

 

·         1 theelepel kaneel 

 

·         1 theelepel bakpoeder

 

·         snuf zout

 

 

En zo maak je het:

 

Ik heb thuis siliconen muffinhouders, dus geen bakpapier / boter nodig. Maar heb je dit niet, dan start je met het insmeren van je muffinhouder. Uiteraard kun je ook gebruik maken van papieren bakjes... 

 

Je hebt twee mengkommen nodig. 1 voor de natte ingrediënten en 1 voor de droge ingrediënten. Start met de droge. Weeg het meel en de havermout af en voeg samen. Voeg hier de kaneel bij, het bakpoeder en zout en roer goed door. 

Pak nu de andere mengkom en voeg hierin de melk, de eieren, en de honing en roer goed door. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte en roer weer goed door. Voeg nu ook het bevroren fruit toe. Wees gerust, het ontdooid in de oven.... Verder met twee lepels het beslag in de muffinhouders en zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.