Glutenvrije boekweitpannenkoeken

Wat heb je nodig? Pak een kom en meng de volgende ingrediënten in deze kom

 

·         100 gr boekweitmeel

 

·         2 eieren

 

·         300  ml plantaardige melk (of water)

 

·         snuf zout         

 

·         kokosolie om in te bakken

 

En zo maak je het:

Pak een kom en stop hier het boekweitmeel in. Voeg het zout toe. 

 

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Het moet een beslag worden dat als een lint van je garde loopt, is het nog te dik, voeg dan wat extra melk toe.

Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan dan nog niet heet genoeg is.

Verhit de olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is. Ga door tot het beslag op is. 

 

Tip: ik maak hier vaak wat extra van en stop ze in de vriezer. Je kunt ze namelijk ook prima gebruiken als wrap, of om je brood mee te vervangen.