Glutenvrij Groentenbrood - vezelrijk

Wat heb je nodig? Voor 1 groentenbrood

 

·         250 gr boekweitmeel (of ander glutenvrij meel)

 

·         2 rauwe wortelen - 2 courgettes - stuk knolselderij

 

·         3 eieren

 

·         250 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)

 

·         2 tl bakpoeder

 

·         60 gr kokosolie 

 

·         1  handje noten

 

·          50 gr  zachte  geitenkaas of feta

 

De groenten kun je varieren. Maar net wat je in huis hebt. Verse boerenkool, doperwtjes, kruiden als basilicum, peterselie, paprika, etc.  

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Tip: je kunt ook 12 kleine broodjes/muffins maken. Snij de wortel in stukjes, en kook ze samen met de doperwtjes in 3 minuten iets gaar. Rasp de courgette. Snij de paprika in kleine reepjes. Maak een beslag door het boekweitmeel, de eieren, het bakpoeder, de kokosolie en de melk op te kloppen in een grote kom. Voeg de groenten, geitenkaas en walnoten toe. Breng op smaak met wat versgemalen peper en meng goed. Bak het brood in ongeveer 45 minuten bruin en gaar (gebruik je een muffins, dan duurt het ongeveer 20 minuten voordat de broodjes gaar is).