Knolselderij lasagne - zonder gluten

Wat heb je nodig voor 4 personen/ 1 grote ovenschaal:

 

·        250 gr gekruid rundergehakt

 

·         1/2 knolselderij

 

 

·         2 blikjes tomatenblokjes

 

·         250 gr champignons

 

·         1 ei

 

·         250 gr volle kwart

 

·         2 handjes geraspte kaas

 

·         1 paprika 

 

·         1 ui

 

·         1 teentje knoflook

 

·         1 lepel rozemarijn

 

·         1 lepel tijm 

 

Zo maak je het:

Begin met het maken van de saus. Dus snipper de ui, en fruit deze langzaam in een pan met dikke bodem. Pers nu de knoflook en voeg deze toe. Rul het gehakt hierdoor. Snij ondertussen de champignons in kleine stukjes en voeg toe wanneer het gehakt bruin is. Bak de champignons 3 minuten mee. Voeg dan de blikjes tomatenblokjes toe. Zet even aan de kook, zet dan het vuur zacht en voeg de rozemarijn en tijm toe. Laats zo rustig een half uurtje staan. 

Pak  nu de knolselderij. Maak deze schoon en snij doormidden. Snij de schil er voorzichtig af. Snij de knolselderij in de lengte in hele dunne plakken. Ik doe dat met een mandoline. Zet een pan op met water en blancheer de knolselderij 2 minuten in kokend water. 

Maak nu de kwark - kaas topper. Pak een kom en voeg hier de kwark aan toe. Roer even door. Voeg nu een handje geraspte kaas toe en een ei. Klop dit mengsel goed door elkaar. Zet nu je oven aan op 180C

Pak nu je ovenschaal want we gaan de lasagne opmaken. Smeer de schaal in met een laagje olijfolie. Start dan met een saus.  Daarbovenop een laagje knolselderij. Dan weer een laagje sau, en ga verder tot de saus op is. Bovenop smeer je de kwark - kaas mengsel uit en plaats in de oven voor 45 minuten op 180 C. 

Eet smakelijk!