Wat heb je nodig voor 5 gehaktballen
· 500 gr gekruid rundergehakt
· 300 gr havermout
· 1 eetlepel grove mosterd
· 300 ml groentebouillon (znd zout)
· 2 eetlepels tamarin (of ketjap)
· 2 eieren
· 3 druppels worcestersaus
· 50 gr roomboter
Zo maak je het:
Pak een kom en stop het rundergehakt hier in. Voeg nu de mosterd, tamarin, worcestersaus toe en de eieren. Kneed alles goed door elkaar. Maak van de havermout vervolgens meel met een molentje. Dit ga je gebruiken als vervanger voor paneermeel. Hiermee krijg je de vochtigheid een beetje uit je gehaktballen.
Maak vervolgens 5 ballen. Zet even in de koelkast.
Pak nu een braadpan en laat de roomboter zachtjes smelten. Voeg als alle boter gesmolten is de gehaktballen 1 voor 1 toe. Zorg dat ze goed bruin kleuren en voeg dan de bouillon toe. Laat vervolgens op een zacht vuurtje 45 min rustig staan met de deksel op de pan.
Wij hebben deze ballen vandaag bij de lunch op brood gegeten. Erg goed gelukt. Een tien kregen ze van de kids!
Bewust met Nynke - Keizersmantel 447 - 8607 GK- Sneek - info@bewustmetnynke.nl - 06-25044712