Wat heb je nodig:
· 200 gr verse boerenkool
· 200 gr tofu
· 1 grote teen knoflook
· flinke scheut olijfolie
· kneep citroensap
· 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Start met het blancheren van de boerenkool. Dit doe je door kokend water over de gesneden boerenkool te gieten en zo 1 minuut in het hete water te laten staan. Daarna afgieten.
Pak de keukenmachine. Stop de boerenkool hierin. Voeg nu olijfolie en de tofu toe. Pel een teentje knoflook en voeg ook toe en rasp wat Parmezaanse kaas en voeg toe. Zet nu de machine aan en
proef. Is het goed? Of moet er nog wat Parmezaanse kaas bij? Zo proef je elke keer of die goed is.
Ik hou van pittig dus voeg ik vaak 2 teentjes knoflook toe. Maar begin met 1. Proef wat je nodig hebt.
Boerenkoolpesto smaakt heerlijk met volkoren / boekweit pasta.
Eet smakelijk!