· 

Van Leefstijlcoach tot Orthomoleculair Therapeut

Van Leefstijlcaoch tot orthomoleculair therapeut

YES! Ik ben geslaagd voor mijn opleiding orthomoleculair therapeut. Super blij. Eindelijk weer eens tijd voor andere dingen zoals … een blog schrijven. Vandaag een blog over wat ik als orthomoleculair therapeut voor jou kan betekenen. Want weet jij zo wat een orthomoleculair therapeut doet? Lees verder en je ontdekt het..

 

Orthomoleculaire therapie:

Ortho – betekent recht – gezond en moleculair betekent vanuit de cellen. Het doel van orthomoleculaire therapie is dan ook: het instant houden, herstellen of aanzienlijk verbeteren van de lichamelijke gezondheid. Het draait dus om gezondheid. Voeding in relatie tot gezondheid. Welke stoffen in de voeding heb je nodig om gezond te blijven?

Orthomoleculaire therapie richt zich op de specifieke voedingsbehoeften van jouw lichaam. Het is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van je gezondheidsklachten en niet alleen op symptoombestrijding.

 

Om een beeld te krijgen hoe ik naar problemen kijk  een paar voorbeelden:

·         Hoge waarde cholesterol: wanneer je een hoge waarde hebt van je cholesterol zoek ik samen met jou naar de reden waarom je lever meer cholesterol aanmaakt. Heeft je lever een hogere behoefte? Of is er elders in je lichaam een hogere behoefte?

·         Migraine: migraine is altijd een symptoom. Het is een symptoom van iets dat niet goed gaat in je lichaam. De migraine stoot dit naar buiten. Dit kan zijn in de schilklier, de darmen of in de lever. Hierdoor raken je hormonen uit balans. Ook hier zoek ik samen met jou naar de reden waarom dit gebeurt. We zoeken naar de trigger van de migraine.

·         Darmklachten: darmklachten zijn mijn specialiteit. Verteringsproblemen. We starten met zoeken in de maag – vervolgens in de dunne darm – alvleesklier – dikke darm.  Het vinden van de oorzaak is waar het om gaat, zodat we daar een goede oplossing aan kunnen koppelen.

 

Wat doe ik nu anders als therapeut dan als leefstijlcoach?

Het verschil zit hem in de bredere en diepere kennis die ik nu heb, waarmee ik beter en sneller de kern van het probleem kan vaststellen. Daarnaast kan ik je als therapeut op meer manieren naar een oplossing helpen..

 

Het begin ligt nog steeds bij gezonde voeding, clean eten noem ik dat. Zo schoon mogelijk eten wat bij jouw lichaam past, zodat je optimaal verteerd. Bij 80% van de mensen levert dat al een grote winst op. Echt waar. Vele problemen lossen spontaan op door gezond te gaan eten en te verteren en dit te blijven doen. Dit betekent dat je 80% van je tijd geen suiker, geen alcohol, en juist meer groenten en meer vocht neemt.

 

Voor de andere 20% van mijn klanten had ik met clean eten niet direct het antwoord op hun probleem. Er speelde simpel weg meer. Bijvoorbeeld een groter tekort wat niet direct met voeding op te lossen is. Nu kan ik het tekort vaststellen, aanvullen in het voordeel voor de klant. Die voelt eerder balans ontstaan, voelt eerder energie.

 

Orthomoleculaire therapie voor wie?

Weet jij al wie ik kan helpen? Nog even op een rijtje:

·         Migraine

·         Voor chronische klachten zoals fibromyalgie, diabetes 2,  

·         Verteringsklachten

·         Darmklachten zoals PDS,

·         Als je uitbehandeld bent…

·         Hormonale disbalans zoals schildklier, bijnieren

·         En iedereen die meer wil weten over een gezondere leefstijl en hierbij wel wat hulp kan gebruiken 😉

 

De volgende keer duiken we in de APK check. Waarom is dat aan te bevelen om te doen?

Wat levert dat je op? Twijfel je of je wel alles binnen krijgt? Of dat je darmen chronisch lui zijn?

Er is wat aan te doen. Je bent het waard.

 

Energieke groet,

 

NYNKE