· 

Wat eet jij als je last van buikgriep hebt?

Waarom kaneel positief werkt bij diarree. Voedingsadvies bij buikgriep.

 

In deze tijd van het jaar hoor je het wat vaker. Last van diarree, niet lekker voelen, moe, hoofdpijn, etc. Buikgriepje. Een paar dagen rustig aan doen en je bent er weer. Ja je voelt je nog wel wat moe maar wel fit genoeg om weer te werken. Wat kun je beter wel eten en wat niet als je een buikgriepje hebt? En hoe krijg je je energie weer terug? Weet jij het?

 

Wat gebeurt er bij een buikgriepje?

Je hebt een bacterie opgelopen die niet goed voor je is en je lichaam wil er snel van af. Deze bacterie worstelt zich in je maag (je voelt je misselijk en/ of geen zin in eten) – of stoort je darmen waardoor deze zorgen voor waterige ontlasting. Heb je darmproblemen en diarree, dan verlies je extra water en zouten. Zaak dus dat deze toestand niet te lang duurt. Heb je na 7 dagen nog last? Naar de huisarts. Even laten checken of het oké is. 

 

Wat helpt bij Acute Diarree?

1.       Voldoende water drinken, zodat je het tekort aan vocht weer aanvult

 

2.       Kippenbouillon drinken, het liefst ouderwets gemaakt van een echte kip

 

3.       Rustig aan doen. Je hoeft niet op bed te liggen maar weet dat je lichaam druk bezig is met herstellen

 

4.       Kaneel gebruiken. Kaneel heeft een geweldig effect op vele verschillende processen in je lichaam. Ook dus bij diarree. Hier zorgt de antibacteriële en antischimmelwerking voor. Ook heeft het een beschermende werking tegen maag- en twaalfvingerige-darmzweren. Kaneel is een sterke antioxidant en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Klik hier voor een recept met kaneel.

 

5.       Nootmuskaat kan je darmwerking ook verbeteren doordat je meer enzymen aan gaat maken, en heeft een antibacteriële werking en ontstekingsremmende werking. Allebei goed en nodig.

 

Vezels: wat moet je hier mee doen? Minder vezels eten? Afhankelijk of je wel of niet last hebt van je maag. Ben je misselijk? Dan zou ik de vezels (tijdelijk) verlagen. Je maag heeft het al zwaar. Dus even geen volkoren brood maar een beschuit bijvoorbeeld. Heb je geen last van je maag? Dan kun je doorgaan met wat je deed. Veel mensen zouden zelfs nog wat meer vezels dagelijks mogen eten want er zijn maar weinig mensen die toekomen aan de 30 gram vezels per dag.

 

Wat kun je beter niet doen?

Loperamide gebruiken. De diarree hoef je niet te stoppen. Er zit iets fouts in je lichaam en wil eruit. Dus laat het eruit komen.

 

Hopelijk ben je er snel af. Want wees eerlijk, het is geen pretje. 

Heb je nog vragen, mail mij dan. Wie weet kan ik je helpen. 

 

Energieke groet,

Nynke