· 

Hoe kom kom ik van mijn trage darmen af

Van slak naar zebra...

Regelmatig zie ik in mijn praktijk vrouwen die last hebben van trage darmen. Bij trage darmen moet je denken aan een stoelgang van 2 á 3 keer per week. Op zich niet verkeerd zou je denken, scheelt tijd. Maar dat is niet juist. Bij trage darmen hoort vaak ook een trage stofwisseling en je loopt het risico om verstopt te raken waardoor er meer darmproblemen ontstaat. En je zit  juist  langer op het toilet. Dus  zaak om uit te zoeken waardoor je darmen traag zijn. Mee eens?

 

 

 

 

Hieronder heb ik 7 redenen genoteerd die ik in mijn praktijk vaak zie bij vrouwen met trage darmen. Welke herken jij?

 

 

  1. Te weinig eten. Veel mensen eten te weinig. Hierdoor is er simpelweg te weinig voeding om in ontlasting te veranderen. 80% van mijn klanten eet slechts 1200 calorieën per dag zonder op dieet te zijn   
  2. Vocht. 7 op de 10 mensen drinkt te weinig vocht. Hierdoor loop je eerder kans op verstopping op. Dit levert vervolgens weer trage darmen op.
  3. Stress. Als gevolg van adrenaline wat vrij komt bij stress, wordt de spijsvertering als het ware stil gezet. Hierdoor kunnen je darmen trager worden.
  4. Menopauze. Je vrouwelijke hormonen laten het langzaam aan afweten. Een nieuwe balans moet worden gevonden. Een gevolg hiervan kan zijn dat je darmen trager worden. 
  5. Menstruatie Ik merk maandelijks aan mijn darmen dat ik ongesteld moet worden. Mijn man merkt dat aan andere dingen… ik ben geloof ik wat prikkelbaarder. Deze maandelijkse balans van hormonen kan behoorlijk verstoord zijn waardoor je de hele maand last hebt van trage darmen
  6. Foute combinaties je eet gezond zoals je geleerd hebt in Nederland te eten (brood, zuivel, aardappelen, etc), maar dit eetpatroon past (mogelijk) niet bij jou lichaam. Je buik blaast regelmatig op na het eten alsof je zwanger bent.
  7. Te weinig vezels. Vrouwen hebben dagelijks 30 gram vezels nodig. Dit is een minimale hoeveelheid. Dus eigenlijk heb je meer nodig vind ik. Vezels zitten bijv in granen, noten, zaden, maar ook in groenten en fruit. Wij Nederlanders zijn er een ster in om te kiezen voor die producten waar bijna geen vezels in zitten. Wat doe jij? In welke producten zitten veel vezels? Eet jij die voldoende?

 

 

 Als je weet wat de oorzaak is van je trage darmen, kun je aan de slag met verbeteringen. Meer water drinken, meer vezels eten, meer ontspanning... 

 

 

 

Wil je weten wat het beste voor jouw lichaam is?  Waar bij jou het probleem zit? 

 

Kom dan langs voor een APK check. Bij een APK check krijg je antwoord op de vraag wat er mogelijk ontbreekt in je voeding – hoe je beter verteerd – welke hormonen hierbij een rol spelen –  hoe je dit zelf kunt beïnvloeden. 

 

Wil je meer informatie over de APK check? Ga dan naar mijn contactpagina en vul je gegevens in. 

 

 

 

Ga voor maatwerk. Waarom? Omdat je het waard bent!